Hvad er bæredygtigt mad?
Om du befinder dig hjemme eller spiser ude i byen er det en god ide at træffe nogle bæredygtige valg. Vi bliver flere på kloden, og der bliver færre ressourcer.
Det bæredygtige valg af mad er ikke nødvendigvis det dårlige valg - i mange tilfælde kan man sige tværtimod. Ved at følge nogle få råd kan du få meget spændende mad, som er mere skånsomt mod verden.
Når du spiser ude på restaurant eller bestiller mad er det først og fremmest en god ide at vælge spisesteder, som har en bæredygtig profil.
Det kan enten være, at de er mærket med GREEN RESTAURANT, er mærket med Det Økologisk Spisemærke, satser på lokale og sæsonens råvarer og gør en indsats for at minimere madspild. Det kan også være spisesteder på hoteller mærket med GREEN KEY.
Men hvad er bæredygtigt mad?
Her på siden finder du nogle gode bud...
Find bæredygtige steder

Vi elsker mad - ikke affald
Men hvordan kan du minimere madspild?
Vi elsker økologi
Er økologi et miljømæssigt godt valg?
Vi elsker sæsonens råvarer
Hvad har sæsonens råvarer med miljøet at gøre?Vi elsker lokale råvarer
Det nye nordiske køkken forbindes med lokale råvarer, og heldigvis har trenden skabt en masse nye spændende lokale produkter og et stort udbud. Lokale råvarer er ofte også det mest bæredygtige valg - og derfor er det også indarbejdet i Green Keys krav
Men hvorfor er lokale råvarer godt for miljøet?
Klimavenlige kostråd
God sammenhæng mellem de officielle kostråd og minimering af klimabelastningen
Vi elsker mindre emballage og plastik
Så hvordan kan vi bruge mindre?